Bygningen består af 102 boliger med stor størrelses- og indretningsmæssig diversitet og en børnehave. Arkitekturen fremstår enkel, hvor samme materiale, beklæder facade såvel com tag. Facaden er partielt blødt op af integrerede træbeklædning. Med sit både markante og enkle design fremstår bebyggelsen som 4 skarpskårne bygningskroppe der skyder op af jorden og danner et åbent fælles gårdrum. I stueetagen etableres en børnehave der har direkte udgang til en separat del af gårdhaven, som ellers deles med bygningens beboere. Byggeriet opføres i ny bydel i Västerås, hvor biler nedprioriteres og cyklisme fremmes, derfor er der designet speciel cykelparkering der etableres på altangangene i umiddelbar forbindelse med boligerne.

Sted

Västerås, Sverige

Bygherre

Tornet AB og PEAB

Omfang

8000 m²

Team

LOOP Architects og ONEN Lars Frank Nielsen

Status

Under opførelse

År

2016-2017

1522_Render 01_V3 3_2 formatIkke-angivet-1de 4 huseunnamed2unnamed