Naturen er allestedsnærværende, når man besøger stedet for placering af Nationalparkcenter Thy i Nr. Vorupør. Man mærker vinden i håret og sandet fyger omkring een. Lyden af havet og fornemmelsen af det åbne himmelrum over hav og park inviterer til en storslået naturoplevelse.

Vi ønsker med vores forslag til Nationalparkcenter Thy at fastholde denne sanselige introduktion til naturen og med vores bygning at skabe et på samme tid ydmygt og synligt sted på vejen til og fra Nationalparken.

Vi foreslår at lede besøgende langs stedstøbte mure med indstøbte elementer der fortæller historier, til et overdækket rum for formidling i klitten. Murene skærmer for vind og sand og markerer i landskabet tre vigtige kig: forbindelsen til byen, til havet og til Nationalpark Thy. Disse tre kig er forbundet i rummet i klitten, hvor kigget til himlen også er tilstede i form af et ovenlys.

Murene kan tåle, at der ligger sand op ad dem. Med murene tænker vi at forstærke stedets identitet og acceptere sandflugt, vind og vejr.

Sted

Nørre Vorupør

Bygherre

Nationalparkfond Thy

Omfang

ca. 700 m²

Team

LOOP Architects, LB Consult, SLA og COAST

Status

Konkurrence vundet

År

2019

VestfacadeModelIMG-4990_DesatVIEW FRA VANDETVIEW FRA PLADS - (4)