LOOP architects deltog med Tækker ingeniører og Stephan Gustin landskab i konkurrencen.

Tøndermarskens smukke og opdæmmede landskaber rummer uendeligt spekter af nuancer, sarte farver, jordtyper og unikke forfinede palnter. En kombination mellem skrøbelig sarthed og robust nok til det barske klima. Vores vision var at skabe et byggeri der bygger videre på værft tanken og hæve bygningen på pæle / uden fundament, og sikre at det smukke landskab trækkes helt ind til det eksisterende rådhus - og under den nye bygning. Stedets kvaliteter i scenesættes, bringes i spil, og et bæredygtigt hus opstår.

Vores samlede bæredygtigheds mål er:
at generere de bedste arbejdsvilkår, etablere et By - lab for Tønders befolkning, hvor regionale- og lokale kvaliteter kommer i spil. Vi vil skabe et Lab hvor det er muligt at studere både Sort Sol fænomenet, hvid sol og de store klimaudfordringer der er i vadehavsområdet. Samtidig vil Lab understøtte den høje kvalitet af fødevareproduktion i egnen, og lærer skolebørnene om kvaliteterne af lokal produktion.

Det nye Rådhus tænkes opført som et moderne træhus, både indvendigt og udvendigt. Der er stort fokus på indeklimaet, daglys ved arbejdspladserne, og at hele huset er designet for adskillelse igen. Elementerne kan fornyes efter udvikling og behov. Bygningen er designet ud fra Cradle to Cradle principper og er foreslået som et klasse 2020 byggeri. Gennem en 10 års roadmap indtænkes løsninger så bygningen blever energineutral og selvforsynende.

Regnvand opsamles til brug for toiletskyl og vanding. Bygningen er designet for hybridventilation for at sikre et godt indeklima i bygningen med de mange arbejdspladser.

Sted

Tønder

Bygherre

Tønder Kommune

Omfang

3.000 m²

Team

LOOP Architects og Tækker Rådgivende ingeniører

Status

Projektkonkurrence / omtale

År

2013-2014

render 04 interiorrender 02brender 03 finaldsections 1-400
1
2
3
4
5
6