Projektkonkurrence om udvidelse af det eksisterende Vadehavscenter. Forslaget fremhæves af dommerkomitéen for dets fine balance mellem at skabe helhed og give de nye bygninger deres egen identitet.

Projektet udspiller sig imellem de eksisterende bygninger der udgør Vadehavscenteret som det ser ud i dag. De allerede eksisterende funktioner opdateres i større eller mindre grad. Den eksisterende naturskole spiller eksempelvis også en ny rolle i det nye Vadehavscenter. Facaderne er åbnet op mod gårdrummet med døre i alle muråbninger. Dermed er det mulighed for at undervisningen flytter ud i gårdrummet i solskin, flytter ud mod lab’et, eller at man udefra kigger ind og følger med. Stemningen i undervisningslokalet er forbedret ved at ændre på spær konstruktionen til saksespær og dermed opnå højere loft højde og bedre belysning af rummet. Facaderne mod den nye formidlingsbygning er ligeledes åbnet op imod syd, således at det er muligt at etablere en forbindelse imellem de to rum.

Illustrationer : Praksis Arkitekter

Sted

Vester Vedsted, Ribe

Bygherre

Esbjerg Kommune og Vadehavscentret

Omfang

1.000 m²

Team

Praksis Arkitekter, LOOP Architects, Ingeniør'ne og Kristine Jensen

Status

2. præmie i projektkonkurrence

År

2015

2Ikke-navngivet-4Ikke-navngive3t-4Ikke-navngivet-3Ikke-navngivet-1Ikke-navngivet-220140630 Plancher_1-2-2FACADE3