102 boliger med stor størrelses- og indretningsmæssig diversitet. De 4 bygninger fremstår som egne enkeltstående skulpturer, hvor samme materiale / mørke stålplader beklæder facade og tag. Partielt integreres træbeklædning på facader. Der designes cykleparkering på etagernes altangange mod gårdrum og boulevard mod nord. I stueplan etableres en børnehave, og udearealerne deles mellem beboere og børn i institutionen. Byggeriet bygges i ny bydel i Västerås, hvor biler nedprioriteres og cyklisme fremmes! Dette boligbyggeri fremstår med sit både markante og enkle design som 4 skarpskårne bygningskroppe omkring et fællesskab i gårdrummet.

Sted

Västerås, Sverige

Bygherre

Tornet AB og PEAB

Omfang

8.000 m²

Team

LOOP Architects og ONEN, Lars Frank Nielsen

Status

Under opførelse

År

2016-2017

3Z:västerås?Tornet�5 Tegninger15-12-2015_VentilationHouse BZ:västerås?Tornet�5 Tegninger15-12-2015_VentilationHouse B