STATENS KUNSTFOND PRÆMIERER STAUNING WHISKY'S NYE DESTILLERI


Det er første gang at Statens Kunstfonds Legat- og projektstøtte udvalg uddeler bygningspræmieringer.  Præmieringen tildeles på initiativ fra Statens Kunstfonds legatudvalg og tildeles for værker eller anden kunstnerisk produktion af høj kunstnerisk kvalitet.


 ”Med enkle greb og velartikulerede variationer spiller de legende og skarptskårne bygningskroppe beklædt med stålplader og træ fint sammen med de gamle landbrugslænger i en nyfortolkning af såvel form som anvendelse. Bygningsvoluminerne er stramt formet i forhold til de funktionelle krav, som et på en gang traditionsbundet og ‘spritnyt’ destilleri stiller. Samtidig tilbyder de mandskabet og de besøgende generøse rumlige oplevelser og fine kik ud i det karakteristiske flade fjordlandskab"