Nu skal visionerne indfries 

Hvem skal gå forrest i formidlingen af den grønne omstilling? Hos Energimuseet ved Bjerringbro er man ikke i tvivl. Her ved Tange sø og Gudenåen ligger Danmarks største vandkraftværk, opført i 1921 og fortsat blandt landets bedst bevarede industrianlæg. Et sted hvor man tilbage i 1984 startede det, der i dag er Energimuseet. Nu skal fortidens viden sammen med fremtidens perspektiver formidles. Derfor skal stedet gentænkes og transformeres, så det bliver go-to museet for den nyeste viden om den grønne omstilling. For både danskere, men også som en destination, der vil vække genklang internationalt. Her skal netop den danske model og evnen til at tænke holistisk stå i centrum, når museet nu tager hul på finansieringsarbejdet af den ambitiøse omdannelse.

Ingen bygninger fjernes - og målet er at alle eksisterende materialer genanvendes, når vi som arkitekter understøtter den cirkulære tankegang og viderebygger og transformerer stedet ved at udvide hovedbygningen med en gennemgående træstruktur, der spænder omkring hele bygningen. I den anden ende af museumsområdet transformeres en tidligere vindmøllehal til Huset for Vedvarende Energi med udstillinger og C02 spil. Derudover sammenbindes hele området og frilandsmuseet af en række arkitektoniske og landskabelige nedslag - helt tæt på den smukke natur langs Gudenåen. 

Vi ser frem til at understøtte fondsansøgningsarbejdet sammen med Energimuseet. På projektet arbejder vi tæt sammen med Schønherr, DEM, MOE og MoMu, der udvikler opbygningen af udstillingskoncepterne.