Åbning af genbrugsstation der går nye og cirkulære veje

Den gamle losseplads er historie. Heldigvis har vi fået øjnene op for at affald er en ressource. Og netop dette aspekt er grundstenen i den nyåbnede genbrugsstation i Lisbjerg ved Aarhus. Her kan alle give og tage f.eks. byggematerialer. For måske du ikke ser ideen i det gamle badekar, imens den næste bruger er på udkig efter netop et nyt badekar til et alternativt ude spa.

For at understrege genbrugsaspektet er store dele af genbrugsstationen så vidt muligt opført i genbrugsmaterialer. Fra jord, grus, asfalt og beton til f.eks. træ, døre og vinduer. Det selv samme affald som Aarhusianerne smider ud på eksisterende genbrugsstationer, har dermed fået nyt liv som en værdifuld ressource i opførelsen af den nye genbrugsstation. Samtidig er genbrugsstationen designet i en cirkulær form, der gør det funktionelt og mere overskueligt at aflevere sit affald – og ikke mindst undgår man at bakke med en trailer…

Hos LOOP genbruger og udvikler vi den viden, vi har opbygget fra Lisbjerg-projektet i forbindelse med det 17.000 m² store Ressourcecenter Vejle, der lige nu er under opførelse.

Genbrugsstationen har Kredsløb som bygherre og er opført i samarbejde med Schonherr, Sweco og Dan Jord A/S.

Læs mere om projektet her