Historisk materiale er måske fremtidens biogene ressource

En ny rapport påpeger mulige perspektiver for biogene materialer fundet og dyrket i Danmark. Instituttet BUILD på Aalborg Universitet har i samarbejde med Københavns Universitet med støtte fra Realdania ledet en større analyse af fremtidens biogene byggevarer. Bl.a. påpeger rapporten et meget stort potentiale i at benytte biogene byggevarer for at nedsætte byggeriets CO2-udledning.

Og hvad bruger rapporten som visuelt pejlemærke? Vores smukke Villa Straa, da denne villa netop anvender det historiske stråtækningsmateriale på en ny og moderne måde, når villaen er beklædt med strå på både tag og facade. Vi er vant til at se stråtækte tage, men i Villa Strå har vi med succes arbejdet med en lodret stråtækning, der forer huset med et bæredygtigt, biogent materiale og samtidig udgør en levende og meget taktil facade.

Sommerhuset ligger på en grund med udsigt og adgang til Saksild Strand. Netop denne placering, der er karakteriseret ved et lavt klitlandskab med sand, strå og alverdens græsser, inspirerede os til den stråtækte arkitektur.

Læs mere om rapporten her

Læs mere om Villa Strå her