Nationalparkcenter Thy understøtter en bæredygtig by og lokalsamfund

Vores bygherre NationalparkThy fortæller om et besøgstal, der er langt større end forventet og som er med til at skabe endnu mere vækst i området. De har haft omkring 58.000 besøgende indenfor dørene i perioden 15. juni til 15. december 2021 - og mærker fortsat stor opmærksomhed. Derudover har centret skabt nye arbejdspladser i Nr.  Vorupør, og en endnu større stolthed i den tidligere fiskerby overfor den omgivende natur.

Med Nationalparkcenter Thy har området ikke bare fået et formidlingscenter for deres unikke nationalpark, de har samtidig også oplevet hvordan centret fungerer som en driver for et bæredygtigt lokalsamfund!

Udover centrets faste personale fungerer ca. 70 lokale som frivillige, der skiftes til at have værtsrollen overfor de besøgende. På den måde kobler bygningen sig tæt sammen med lokalsamfundet – en pointe vi er meget stolte over og som understøtter Verdensmål 11. Samtidig konkretiserer arkitekturen sig via tre åbninger, der nænsomt kiler sig ind i klitlandskabet – og som arkitektoniske fangarme leder de besøgende ind til formidlingen af nationalparken.

Læs mere om projektet her