Arkitekturen skal inspirere til grøn omstilling

Så vildt når fortid møder nutid og fremtid på ét og samme sted – en genbrugsstation!  En genbrugsstation der ligger lige op ad den markante gravhøj Sneglehøj fra den ældre jernalder. Målet for den ambitiøse konkurrence om en ny Gladsaxe Genbrugsstation er netop at genbrugsstationen skal iscenesætte og aktivere gravhøjen.

Med over 300.000 besøgende om året er genbrugsstationen den mest besøgte kommunale bygning. Og med den nye genbrugsstation skal arkitekturen inspirere kommunens borgere til grøn omstilling og samtidig give dem et historisk indblik i Sneglehøj og i hvordan man på dette sted har fundet en såkaldt historisk grube, en betegnelse for et nedgravet hul fyldt med affald.

Superambitiøst og spændende projekt som Gladsaxe Kommune har i igangsat, og som vi ser frem til at designe sammen med Nordic — Office of Architecture, Entreprenør Morten C. Henriksen A/S og ISC Consulting Engineers A/S.