Rejsegilde midt i byen

Når man transformerer og bygger nyt midt i en by, skal det gøres med respekt. Det er er vores holdning – og derfor ser vi det som et stort ansvar, når eksisterende dele af byer skal nytænkes. I Montanagade i Aarhus gør vi det nænsomt ved at nedskalere de bygninger, vi tilføjer byen. Som små byhuse, der er lavere end sine naboer, og som samtidig lader sig inspirere af områdets mange smukke teglhuse, når vi vælger at opføre byhusene i smukke Petersen tegl i røde og gule nuancer.  Samtidig vender vi og forskyder tagene, så de tilpasser sig stedet, solen og naboerne.

Det eksisterende hus transformerer vi ved bl.a. at tilføje altaner, der giver adgang til lys og luft, og som åbner huset mod det nye gårdrum, der tilbyder sig som til et grønt og bilfrit univers for eksisterende og kommende beboere.

Byhusene udføres i ståltage med indbyggede tagrender og tagterrasser.

Projektet er tegnet for Ejerforeningen Montanagade 29 A-E i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniør og bygherrerådgiver Stig Kjær.

Læs mere om projektet her