Fra sort energi, over grøn til Power-to-X

Vi står midt i en energikrise. Men hvad er energi og hvordan sikrer vi, at den grønne energi udvikler sig videre til den nyeste og fremtidige energikilde; Power-to-X? På Energimuseet giver de nogle af svarene.  Museumsdirektør Teo Juel Geer fortæller, at med PtX, hvor grøn energi omdannes til brint, kan vi oparbejde et klimaneutralt samfund. Et samfund uden den sorte energi.

”Energimuseet konkretiserer og formidler energien som vi danskere igennem mange år har glemt.  Vi har ikke vidst eller gået op i, hvor energien kommer fra. Vi har taget den for givet. Med den grønne omstilling har vi fået øjnene op for de mange nye muligheder. Nye energier. Og på energimuseet aktualiserer og konkretisere vi energien og peger på dets fremtidige potentialer”.

Museet søger lige nu fondsmidler til en vigtig transformation af de eksisterende bygninger, så rammerne for formidlingen af energidannelsen kan få endnu bedre og fremtidssikrede vilkår og så museet kan blive blandt verdens førende energimuseer. Et museum hvor besøgende kommer helt tæt på energien, hvor de bliver energidannede! Den kommende transformation vil bl.a. indeholde en stor Power-to-X udstilling, hvor de besøgende oplever dampmaskinen, der var første eksempel på masseproduceret og distribuerbar energi, for derefter at blive ført frem til nutiden hvor der er mulighed for at interagere med de store energiproducenter som f.eks. vindmøller og solceller, afsluttende med formidling af, hvordan brint kan indgå i kemiske reaktioner, så det kan bruges i vores forbrændingsmotorer. Vi tror på mere power to x!

På projektet arbejder LOOP som arkitekter tæt sammen med Schønherr, MOE, DEM og MoMu, der udvikler opbygningen af udstillingskoncepterne.