Small living som nytårsforsæt

Hos LOOP har vi en forkærlighed for at downsize boligen og optimere på bokvaliteten. For hvordan vi kan designe boliger til alle aldre og behov med udgangspunkt i maksimal boligkvalitet ud fra et minimalt areal? Ved at downsize kan vi optimere projekternes og byggeriernes footprint, og på samme tid sikre så meget kvalitet som muligt til de nøje udvalgte kvadratmetre, der designes så oplevelsesrige som mulige. Det gør vi ved bl.a. at have fokus på dagslys, materialer, indbyggede løsninger i inventar - og udsigter. Og ved at sikre gode fællesrum og udeophold.

I gården på Østboulevarden i Aarhus har vi designet small living boliger, der hver især åbner sig som små Pandoras æsker med indlejrede og funktionelle rumligheder. En minimal leveform, der er mulig, når man bl.a. adskiller soverum fra leverum, tilbyder et privat uderum på den lille altan og samtidig booster fællesskabet i den fælles gårdhave.

I 2020 blev projektet præmieret af Aarhus Kommune, hvor de bl.a. beskriver facadernes oplevelsesrigdom som en ”Nytænkende teglmosaik af karnapper og grønne terrasser, der skaber et smukt relief af lys- og skyggevirkninger. Et poetisk og særligt byggeri”.

Projektet er lavet i samarbejde med Tækker Rådgivende Ingeniører og opført for Høgh Invest.

Læs mere om projektet her