På det nye Energimuseum i Tange transformerer vi de eksisterende bygninger i respekt for dels Claus Bonderups hovedbygning fra 1993, dels de historiske bygninger i området, der er blandt landets bedst bevarede industrianlæg.
Transformationen sker ved at bygge udenom de eksisterende bygninger, bygge ovenpå og bygge indeni. Vi iklæder de eksisterende bygningerne nye arkitektoniske gevandter, der samtidig bliver en del af den fremtidige konstruktion. En ny arkitektoniske hud, bliver i en af de eksisterende bygninger aktiveret ved at leje huden og facaden ud til energiselskaber, der kan teste solceller eller andre energiproducerende overflader direkte på museets facader. Som et levende energilaboratorium. For ingen bygninger fjernes - og målet er at alle eksisterende materialer genanvendes, når vi transformerer museet ved f.eks. at udvide hovedbygningen med en gennemgående og bærende træstruktur, der spænder omkring hele bygningen. I den anden ende af museumsområdet transformeres en tidligere vindmøllehal til udstillingsbygning. Derudover sammenbindes hele området af en række arkitektoniske og landskabelige nedslag - helt tæt på den smukke natur langs Gudenåen.
Ved kun at tilføje og transformere er formen født ud fra det, der mangler. Bl.a. skyder vi dæk ind for at få de helt rette udstillingsrum og det rigtige formidlingsflow.
Nu ligger der et gennemarbejdet og gennemregnet prospekt klart – et dispositionsforslag, hvor vi i en tværfaglig proces samarbejder med landskabsarkitekt, ingeniør, energirådgivere, udstillingsarkitekter og museumsfolk. Vi ser frem til at understøtte fondsansøgningsarbejdet sammen med Energimuseet
Læs mere om det projektet her