Bodøvej

StedBodøvej, Aarhus NBygherreBoligforeningen RinggaardenOmfang5.200 m²TeamLOOP Architects, Viggo Madsen Rådgivende IngeniørerRolleArkitektStatusUnder opførelseÅr2022

Projektet omfatter en energirenovering af en eksisterende bebyggelse fra 1971 med nye boligtyper, facaderenovering samt renovering af boligerne.

Projektet indeholder forslag til tilgængelighedsboliger og renovering/ombygning af familieboliger. Her skal boligerne åbnes mere op og optimeres i forhold til dagslys. Derudover optimeres boligerne med nye køkkener, imens badeværelser opdateres. De eksisterende vinduer males, imens overliggere og sålbænke i beton udskiftes, så kuldebroer undgås.

Den tæt-lave rødstensbebyggelse ligger på kanten af byen i meget grønne omgivelser. Boliger i stueplan har fra opholdsstuen direkte udgang til terrasser, der er afskærmet med hække mod de fælles grønne arealer. På ankomstsiden er der små forhaver. Herudover er der mellem de parallelle blokke et hyggeligt fælles bilfrit ankomstareal, hvor der er plads til leg og ophold.