Boliger ved bækken

StedSkæring Bæk, AarhusBygherreAAB, AarhusOmfang7.500 m²TeamLOOP Architects, Pluskontoret arkitekter, ARKPLAN, Tri-consultRolleArkitektStatusKonkurrenceÅr2017

Vores forslag til en ny bebyggelse ved Skæring Bæk tager udgangspunkt AAB’s kærneværdier; Ærlighed, Fællesskab og Bevægelse. Disse værdier, i samspil med bæredygtige helhedsløsninger, bruges som afsæt for at opnå DGNB Guld for projektet og skal generelt sikre, at der implementeres sunde og robuste løsninger.

Med afsæt i områdets bedste elementer – naturen, vandet, træerne og de forskellige rumlige oplevelser området har at byde på, er der skabt en helhedsplan, indeholdende tre forskellige kvarterer; Markhusene grænser op til de omkringliggende marker, her kan man kigge langt og bo uforstyrret i udkanten af området.

Bækhusene ligger på hver side af den lille bæk, her går de private haver i ét med naturen omkring bækken. Gårdhusene er små enklaver af huse, der henvender sig til hinanden mod et fællesskab i en gårdhave i midten. Disse forskellige muligheder, bindes sammen i den endelig helhedsoplevelse og gør det nye boligområde til et sted, der emmer af lyst til at bo.