De Maritime Huse

StedLøkkenBygherreHjørring Kommune og Foreningen Løkken MolelejeOmfang500 m²TeamLOOP Architects, Viggo Madsen, Skaarup LandskabRolleArkitektStatusKonkurrenceforslagÅr2023

Vores vision er at bevare den gamle fiskehal – og bygge videre på den eksisterende bygning, så vi sikrer en transformation af den eksisterende bygningsmasse. På denne måde er forslaget inspireret af stedets iboende kvaliteter – både kontekstuelt og bygningsmæssigt, men også i forhold til de sociale fællesskaber. Med et bæredygtigt mindset og med enkle, arkitektoniske greb, udgør forslaget nye rammer for kystrelaterede aktiviteter i og omkring Løkken moleleje.

Vores transformative greb fremhæves i dommerbetænkningen: ”Forslaget fremhæves for en meget enkel tilgang til det bæredygtige element, da den eksisterende bygning bevares og blot indpakkes, mens alle nye materialer er genanvendelige, cirkulære eller bionedbrydelige, hvilket resulterer i at træ er det fremherskende materiale, der i begrænset omfang suppleres af stål”.