Feldmosen

StedVejleBygherreFamilien DueOmfangStuehusTeamLOOP ArchitectsRolleArkitektStatusOpførtÅr2022PræmieringVejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris i Vejle 2023

På en tidligere landejendom ved Vejle har vi foreslået et nyt stuehus, der indeholder atelier og bolig. Tilbygningen gentager længebygningen og nytænker det velkendte ståltag som vi lader fortsætte fra taget og videre som facader. Samtidig inviterer vi naturen indenfor, når vi i gavlene etablerer store vinduespartier.

I interiøret har vi designet en kerne i træ, der indeholder depot og badeværelse – og som ovenpå etablerer rum til en hyggelig hems. En kreativ bolig midt i naturen, der samtidig respekterer sin historie og sin kontekst.

I forbindelse med projektets arkitekturpræmiering i 2023 lyder begrundelsen bl.a. således:

”Projektet bygger til en nedlagt landejendom og i stedet for at nedrive eksisterende forfaldne bygninger, er der ved ombygning, renovering samt tilbygning opstået en fin symbiose mellem nyt og gammelt. Klimaaftrykket er desuden formindsket ved at genbruge de gamle bygninger. Tilbygningen har udvidet boligarealet, givet mere lys samt udsigt til det smukke landskab og tilføjet stedet en ekstra kvalitet. Der er hermed dannet en fin ramme for familien i et smukt landskab”.