Fiskeriets Hus

StedHanstholmBygherreHanstholm Havn og Task force HanstholmOmfang4.250 m²TeamLOOP Architects, rjohnsen (koncept og tekst)RolleArkitektStatusDesignkonceptÅr2020

Formen på Fiskeriets Hus er inspireret af fiskens form med sine karakteristiske finner, da det er fisk, der er råstoffet på Hanstholm Havn. Det er fiskene, der skaber arbejdspladserne og driver en væsentlig del af udviklingen på egnen.

Samtidig beklædes Fiskeriets Hus med ”fiskeskæl” som f.eks. zink, spån eller spån i genbrugsplast, så bygningen fremstår homogen og med en klar reference til omdrejningspunktet for livet i og omkring bygningen.

Vertikale huller i dækkene ned gennem etagerne trækker lyset ind i centrum af bygningen. Derudover etableres kig og direkte forbindelse fra de nederste til de øverste etager.

Det gør det nemt at orientere sig og bevæge sig rundt i bygningen. De store nordvendte lysindtag nedbringer behovet for nedkøling og giver et rart og anvendeligt lys i bygningen. Derudover sikrer solceller på taget direkte energi. Fra øverste etage er der adgang til tagterrasserne.

Huset kan opføres i en større eller mindre version og udvides ved behov som en både rationel, funktionel og fleksibel arkitektur. En arkitektonisk ramme, der kan lede videns- og informationsarbejdspladser på Hanstholm Havn sikkert ind i det 21. århundrede.