Folden

StedFalen, OdenseBygherreNordstern og WilsOmfang2.200 m² boligbebyggelse og landskabTeamLOOP Architects, Nordstern, Ingeniør'neRolleArkitekt og landskabsarkitektStatusOpførtÅr2023

LOOP har sammen med KPC designet 10 villaer som dobbelthuse på Falen i Odense. Vi kalder projektet Folden – et grønt fællesskab. Dobbelthusene fremstår i halvanden etage, grupperet som mindre klynger, der placeres forskudt i landskabet. Mellem klyngerne opstår et fælles grønt haverum og landskab med regnvandshåndtering, der fungerer som et bærende, rekreativt element i området. Dette er et bilfrit område, hvor stier slynger sig og kobler adkomstområdet ved parkeringen sammen med hhv. boliger og udearealer.

Boligerne har et karakteristisk udtryk, hvor gavlene fremstår markante med deres murede facader og skorstene, der integrerer ventilation. De røde tage, facader og belægninger kæder området fint sammen og emmer af robusthed og levedygtighed. Folden er nabo til det engelske kvarter, som er en eftertragtet bydel i Odense, der forpligter til et højt kvalitetsniveau. Der opføres orangerier til fælles brug og der etableres private terrasser uden for boligerne, så der tilbydes forskellige muligheder for ophold og mødesteder.