Gaarden – Kræftens Bekæmpelse

StedAarhusBygherreKræftens BekæmpelseOmfangca. 2.000 m²TeamLOOP Architects, BASE Erhverv, Vision+RolleArkitektStatusKonkurrence afsluttetÅr2019

Gaarden består af fire huse, der omkranser et gårdrum; Medarbejderhuset, Fælleshuset, Børnehuset og Værkstedshuset. Fællesarealerne omkring gårdrummet binder de enkelte huse sammen og muliggør en god og åben forbindelse mellem brugere og medarbejdere.

I fællesarealet er det primære opholdsrum placeret mod syd og indeholder et stort fælles køkken og stue. Alle gangzoner vender ind mod det indre gårdrum, og er en del af fællesrummet. Således er der på alle sider af gårdrummet etableret loungeområder og biblioteks-nicher som steder, hvor man kan trække sig tilbage fra det store fællesskab, men samtidig opleve fornemmelsen af at “høre til”.

Her er bløde siddenicher foret med smukke tekstiler i afstemte farver. Derudover kan forskellige rum efter behov aflukkes eller stå åbne og indgå som en del af fællesrummet. I facaden mod landskabet placeres de mest afskærmede rum med funktioner som træning, værksteder, medarbejderpladser og grupperum, hvor der kan være et behov for fordybelse og afskærmning. På den måde muliggør organisering og rumlighed i huset, at man som bruger eller medarbejder har forskellige muligheder for at tage del i fællesskabet i større eller mindre grad.