I samarbejde med Schønherr Landskab har LOOP Architects udført konceptudviklingen på den nye genbrugsstation i Lisbjerg. AffaldVarme Aarhus har sat baren højt, og vil med denne nye bygning på den fremtidige genbrugsplads gå nye og cirkulære veje, hvor genbrugs- og ressource-tankegangen bliver sat i front. Dermed sættes dagsordenen for denne nye genbrugsplads. Det bliver et byggeri hvor ressourcer er indtænkt på en hel ny måde og så meget som det lader sig gøre af genbrugsstationen bygges af affald. Det selv samme affald som Aarhusianerne smider ud på de eksisterende genbrugsstationer, får dermed nyt liv og indgår som en værdifuld ressource i tilblivelsen af den nye genbrugsstation. I tilblivelsen af den nye genbrugsstation har der ligget et stort fokus på balancen mellem anlægsøkonomi, minimering af affald, miljømæssige belastninger og høj kvalitet for de kommende medarbejdere og brugere af pladsen.

Sted

Lisbjerg

Bygherre

Aarhus Affaldsvarme

Omfang

ca. 300 m²

Team

Loop Architects og Schønherr Landskab

Status

Under udarbejdelse

År

2019

LOOP Architects_Lisbjerg genbrugsstation_facadeLOOP Architects_Lisbjerg genbrugsstation_snitLOOP Architects_Lisbjerg genbrugsstation_plan