Det lille byhus på hjørnet af Samsøgade og Grønnegade placerer sig i forlængelse af den eksisterende karré i Samsøgade. Således gentager byhuset samme højde og dimensioner som sin nabo, og ligesom sin nabo vil der i umiddelbar forlængelse af huset være en mindre gårdhave mod syd/vest. Byhuset har adgang fra Samsøgade, og indgår således i den eksisterende karré, hvor det afslutter hjørnet og griber fat i det nye terrassehus på Grønnegade.

Terrassehuset er placeret i forlængelse af den eksisterende 4-etagers bygning på Grønnegade. Bygningen terrasserer modsat terrænet nedad mod Samsøgade. Terrasseringen er udformet, så der skygges mindst muligt for gårdhaverne tilhørende den eksisterende karrébebyggelse på Samsøgade.
De to bygninger afslutter hjørnet og skaber på en hensynsfuld måde gode boliger på en kompleks grund i et af Aarhus smukkeste kvarterer.

Sted

Aarhus

Bygherre

Privat

Omfang

ca. 700 m²

Status

Opført

År

2018

LOOP Architects_Samsøgade_grønnegade_foto 2LOOP Architects_Samsøgade_grønnegade_foto 4LOOP Architects_Samsøgade_grønnegade_foto 1LOOP Architects_Samsøgade_grønnegade_foto 6LOOP Architects_Samsøgade_grønnegade_foto 5