Håndværkskollegiet på Musicon

StedMusicon, RoskildeBygherreFonden for HåndværkskollegierOmfang5.500 m²TeamLOOP Architects, ReVærk Arkitektur, AVPD, Artelia, Kragh BerglundRolleTotalrådgiver og arkitekt StatusProjekteringÅr2023

Vores vinderforslag fremhæves bl.a. for sin identitet, der passer ind i Musicons særegne arkitektoniske DNA, hvor foranderlighed, iværksætteri, innovation og fællesskab er i højsædet – og for i særlig høj grad at anvende genbrugs- og genanvendelige materialer. Forslaget har en knopskydende struktur og en sammenhæng, der understøtter fællesskab både for beboere og omverdenen.

Klinkbeklædte facader i afskær fra træ, bygningsintegreret kunst på alu-facader og genanvendte betonelementer. Det er blandt de arkitektoniske hovedoverskrifter for Håndværkskollegiet på Musicon.

Udpegelsen af vinderforslaget er kulminationen på en konkurrence med deltagelse af i alt tre tværfaglige teams bestående af bl.a. arkitekter, kunstnere, ingeniører, antropologer og andre relevante faglige kompetencer. Deltagerne har undervejs skullet samarbejde direkte med lærlinge i målgruppen for at afprøve forskellige løsninger, idéer og scenarier.

BRFfonden har undervejs involveret unge lærlinge i målgruppen i at bidrage til udviklingen af kollegiet, bl.a. i en række testforløb. Lærlingenes input har indgået som en integreret del af konkurrencematerialet for kollegiet, ligesom de har været involveret i selve konkurrenceforløbet.

Håndværkskollegiet på Musicon ventes at stå færdigt i 2027.

Læs mere på BRFfondens hjemmeside her