Livsstilshuset

StedSydhavnen AarhusBygherreA. Enggaard A/SOmfangca. 1.500 m²TeamLOOP Architects, A. Engaard og RUM3 studie, Søren Jensen Rådgivende ingeniørerRolleArkitektStatusUnder projekteringÅr2023

Livsstilshuset placeres omringet af kreative virksomheder og uddannelser midt i den nye bydel på Sydhavnen i Aarhus. Huset indeholder kreative værksteder for iværksættere samt rum med mulighed for tværfaglige samarbejder husets brugere imellem.

Livsstilshuset er opbygget i træ med en kerne af beton. Derudover består bygningen i sin grundform af fire etager og en indre trækonstruktion, som underinddeles af mere eller mindre midlertidige skillevægge. Et nøgleord i tilblivelsen af Livsstilshuset er foranderlighed.

På denne måde er bygningen bæredygtig i kraft af sin fleksibilitet, da iværksætternes behov hurtigt kan skifte. En foranderlighed som  Livsstilshuset kan følge for derved at sikre en lang levetid for bygningen.

Projektet stiler efter at reducere det miljømæssige fodaftryk for byggematerialer og energiforbrug til en drift svarende til ca. 50% af et standardbyggeri.