Norsgade

StedNorsgade, AarhusBygherrePrivatOmfang230 m² byhus samt transformation af eksisterende baghusTeamLOOP Architects, Svend PoulsenRolleArkitektStatusOpførtÅr2022

Norsgade 16 består af en eksisterende etageejendom i tre etager samt et ældre baghus i gården og et forhus mod Fænøgade. Det er dette forhus som vi erstatter med et nyt byhus i tre etager, der styrker det eksisterende gadeforløb og er med til at understøtte et aktivt og trygt nærmiljø.

Imellem de tre bebyggelser binder et grønt gårdrum husene sammen og udgør et attraktivt fælles haverum for beboerne. Det nye byhus er designet som tre sammenstillede volumener.

Mod Fænøgade står huset i tre etager, imens huset trapper ned mod Norsgade og derved tilpasser sig de omkringliggende bygninger. Byhuset afsluttes af et overdækket orangeri, der er med til at give de slanke bygningskroppe endnu mere lethed. Også materialevalget er tilpasset konteksten, når vi vælger en lys Petersen tegl. Samtidig er byggestilen og facadens rytme inspireret af de mindre byhuse i området.