Som en forlængelse af lejlighedskomplekset Tømmergården på Trøjborg i Aarhus, er der blevet tegnet en ny række lejligheder, i en nabobygning, der tilpasser sig den eksisterende arkitektur. Området er kendt for sit store åbne parkmiljø, der fungerer som en grøn oase i de omgivende karréer. Dette er indarbejdet ved at lade beplantning vokse op langs den hvide stålfacade. Bygningen der placeres skulder ved skulder med Tømmergården, fremstår som en lys bygning med stål struktur uden på et bærende betonhus der er bagvedliggende. Det grønne lag yderst på facaden mod syd, bidrager til, og understøtter, det eksisterende smukke grønne park-rum. Facaden er bygget op af varierende dybder med inde-liggende altaner, strækmetal og balustre, og fungerer som et blødt punktum til den eksisterende bygning Med dette byggeri ønskes det at mindske aftrykket på bymiljøet - bl.a. ved at sørge for, at overskudsvand går til toiletskyl og overskudsstrøm kan bruges til f.eks. at oplade elcykler.

Sted

Aarhus

Bygherre

Privat

Omfang

1.800 m²

Team

LOOP Architects

Status

Myndighedsprojekt

År

2021