Ruths fællesskab

StedSkagenBygherreRuths HotelOmfang1.500 m²TeamLOOP Architects (totalrådgiver, ark. og landskab), A&I Rådgivende IngeniørerRolleTotalrådgiver, arkitekt og landskabsarkitektStatusUnder opførelseÅr2023

Når det ikoniske Ruths Hotel i Gl. Skagen hvert år giver deres omkring 22.000 gæster en unik oplevelse, er det afgørende at tiltrække et dedikeret og kompetent personale. Hotellet er derfor nu ved at opføre moderne og bæredygtige medarbejderboliger lavet af sunde materialer. Et fællesskab, hvor medarbejderne bor, spiser og lærer af hinanden. Hvor medarbejderne kommer hinanden ved i boliger, der udgør en charmerende samling træhuse. Som en lille by med læ og sollys i mellemrummene, ideelle til at nyde det unikke Skagenslys i sommermånederne. Enkle og i harmoni med naturen, og hvor de skrå tage er placeret optimalt i forhold til sol og vind.

Hos LOOP har vi fra begyndelsen haft fokus på, at boligerne respekterer deres unikke kontekst i Skagen og formidler Ruths Hotels historie. Dette afspejles i det enkle design og valget af farver og materialer. Den røde farve er en reference til hotellet i Gl. Skagen. Samtidig har vi valgt at udforme boligerne efter tiny-house-konceptet, hvor hver kvadratmeter optimeres for at minimere projektets miljømæssige påvirkning – som små huse, der integreres smukt i et formet klitlandskabet, og hvor husene respekterer naturen omkring dem.

Husene er designet som bæredygtige boliger med træfacader, træfiberisolering og linoleum på gulve og bordplader. Interiøret bliver karakteriseret ved træbeklædning på vægge, trapper og værn på 1. sal.

Medarbejderboligerne forventes at stå klar i løbet af 2024.