Boligerne tager afsæt i de materialer og den arkitektur, som kendetegner nærområdet. Her er projektet placeret på endegrunden, langs Sandgravsvej på vejens sydlige side. Som et lyst teglstensbyggeri – både på facader og tag, fremtoner bebyggelsen rank og afklaret!

Bygningerne opføres i teglsten på facader og shingles af tegl på tag i samme farvetone. Facadestenene er en blanding af nye og gamle sten for at sikre et spil i både overflader og farve. Omkring udvalgte vinduer og døre monteres mørke stålrammer, der både resulterer i et facademæssigt spil, og samtidig bryder de store teglflader og opstrammer vinduesdesignet. Materialerne er smukke og vedligeholdelsesfrie og samtidig understøtter de lange levetider. Samlet set fremstår facaderne elegante og mondæne med den smukke grønne skrænt og beplantning som baggrund.

Bygningerne opføres som enkeltstående byhuse, som vi kender dem fra bl.a. Skovvejen, Høegh Guldbergsgade og hele Øgadekvarteret i Aarhus. Skalaen og bygningshøjderne tilpasses konteksten, og nedtrappes mod Skovvejen og de fine gulstensrækkehuse mod øst. Tagprofilet og nedskaleringen giver den samlede bebyggelse og de fem huse et harmonisk udtryk og fungerer samtidig som en håndsrækning til området. Fra Skovvejen står de optrappende højder og tagprofiler som karakteristiske og slanke gavlprofiler, der giver stedet karakter. De to bygninger omkring gårdhaven deles og skubbes venligt fra hinanden, og skaber dermed både et kig gennem bebyggelsen for naboerne, men også en terrasse, der giver mulighed for kig til stien og til kirkegården.

Sted

Sandgravvej, Aarhus

Bygherre

Privat

Omfang

2.600 m²

Team

LOOP Architects og Tækker Rådgivende Ingeniører

Status

Under opførelse

År

2016

LOOP architects sandgravvej situationsplan
LOOP architects sandgravvej rendering
LOOP architects sandgravvej facade