GAARDEN består af 4 huse, der omkranser et gårdrum; Medarbejderhuset, Fælleshuset, Børnehuset og Værkstedshuset. Fællesarealerne omkring gårdrummet binder de enkelte huse sammen og muliggør en god og åben forbindelse mellem brugere og medarbejdere. I fællesarealet er det primære opholdsrum placeret mod syd og indeholder et stort fælles køkken og stue. Alle gangzoner vender ind mod det indre gårdrum, og er del af fællesrummet. Det vil sige, at der på alle sider af gårdrummet er etableret loungeområder og biblioteks-nicher, steder hvor man kan trække sig tilbage fra det store fællesskab, men samtidig have fornemmelsen af at “høre til”. Her er bløde sidde nicher og intimitet, foret med smukke tekstiler i afstemte farver. Forskellige rum kan efter behov aflukkes eller stå åbent og være en del af fællesrummet. I facaden mod landskabet er placeret de rum, som “helt kan lukke døren til fællesskabet”, funktioner som træning, værksteder, medarbejderpladser og grupperum kan have behov for fordybelse og afskærmning. På den måde muliggør organisering og rumlighed i huset, at man som bruger eller medarbejder har forskellige muligheder for at tage del i fællesskabet i større eller mindre grad.

Sted

Aarhus

Bygherre

Kræftens Bekæmpelse

Omfang

ca. 2.000 m²

Team

LOOP Architects, BASE Erhverv, Vision+

Status

Konkurrence afsluttet

År

2019

L:Kræftens Bekæmpelse�8 Konkurrence�4 AutoCad2019-08-21_stKræftens behæmpelse_visualisering hovedrum_LOOP architects