Placeringen af det nye fritidshus i Frøstrup baseres på undersøgelser af områdets natur, og et ønske om at respektere denne så godt som muligt. Med placeringen trækker man sig væk fra de problematiske lavninger, og viger ligeledes væk fra den naturbeskyttede hede, både mod nord og mod vest. For et tilgodese landskabet og beskytte mod oversvømmelse er huset hævet op på en plint, en halv meter over terræn. Arkitektonisk skal det nye hus falde harmonisk og ydmygt ind i landskabet. Huset har på den sydlige og vestlige side et stort udhæng, der beskytter mod vind og vejr, og som trækker huset en smule tilbage fra naturen. Den nordlige facade blødes op med felter af sortmalet listebeklædning i træ omkring vinduer og døre. Den åbne, men beskyttede syd-facade skal ligeledes fremstå i sortmalet træ og de store vinduespartier i sort alu.

Sted

Frøstrup

Bygherre

Privat

Omfang

ca. 200 m²

Team

LOOP Architects

År

2019

ModelModelModel