Solbjerg Søsport

StedSolbjerg SøBygherreSolbjerg SøsportOmfang800 m²TeamLOOP ArchitectsRolleArkitekt og landskabsarkitektStatusDispositionsforslagÅr2024

Med vores bud på nye faciliteter til Solbjerg Søsport har vi gået så nænsomt og naturligt til værks som muligt. Vi har ladet den omkringliggende natur være medbestemmende i forhold til udelukkende at bruge træmaterialer – både på facader, i konstruktioner og i interiøret. Vi har desuden udnyttet grundens store niveauspring med direkte adgang fra plateauet, og hvor bygningen flader naturligt ned over skråningen.

Samtidig udstråler huset søsport og inviterer Solbjerg Søsports mange unge og lokale brugere indenfor. Her er store træporte, der gør det nemt at åbne sø-husene helt mod pladsen og nemt at transportere større både ind og ud af husene. Derudover udgør store vinduespartier visuelle forbindelser til søen fra 1. salens klublokaler. Et projekt, der understøtter udfoldelse i og ved vand.

LOOP er udpeget, først af Lokale og Anlægsfonden, siden af Solbjerg Søsport som arkitekt under LOA’s kampagne “Strandlivets rum og rammer”. Nu pågår fondsansøgninger – og vi ser frem til det videre arbejde sammen med styregruppen samt brugerne af de kommende faciliteter.