Trærækkerne opføres som 3000 kvm boliger i forbindelse med den ambitiøse plan for en ny, bæredygtig bydel Langs Vestre Ringgade og Silkeborgvej i Aarhus - omgivet af naturen ved åen. Her ligger den 36.000 m2 store grund, der oprindeligt har huset to store byggemarkeder, også kaldet Trælasten i Aarhus.  I de kommende år transformeres området til cirka 70.000 m2 blandet bolig og erhverv.

LOOPs bidrag er boligprojektet Trærækkerne, der skal opføres i træ, som vi genanvender så vidt muligt fra de eksisterende trælastbygninger. Her skal facaderne fremstå i bånd, som markeres ved træliste. Båndenes bredde varierer, så det er muligt at anvende forskellige længder træbrædder. De enkelte huses træfarver varierer, ligesom højder, bredder og tagformer varierer. På den måde sikrer vi, at det enkelte hus i Trærækkerne får sit helt eget udtryk samtidig med at det indgår i en samlet helhed. Konstruktioner fremstår ligeledes i træ, med undtagelse af toiletkerner.

Indgangen til boligen i sker via en kantzone, som er delt i en privat og en offentlig zone. Zonen mod gaden er fælles for alle beboere og indeholder træer og grønt, byggede opholdsrum/mødesteder, bænke og plantekummer. Her kan man møde naboer, her kan børn og unge køre på cykel og lege - og som samtidig formidler kantzonen overgangen mellem de private forhaver og den offentlige gade.

Trælasten er et DGNB-certificeret byområde til platinniveau.

Sted

Silkeborgvej, Aarhus

Bygherre

Casa og PensionDanmark

Omfang

3.000 m²

Team

LOOP Architects, MOE

Status

Dispositionsforslag

År

2021

Trærækkerne_1_Trærækkerne_2