Transformation Åboulevarden 21

StedÅboulevarden 21, AarhusBygherreHøgh InvestOmfang3.600 m²TeamLOOP Architects, Svend Poulsen A/SRolleArkitektStatusUnder opførelseÅr2023

På Åboulevarden 21 i Aarhus har vi lavet et forslag, der transformerer bygningen, der oprindeligt blev opført i 1969 som et seksetagers domicil til Esso. Bygningen har over tiden gennemgået en række mindre ombygninger, og med vores transformation sikrer vi at bygningen integreres bedre i byen og samtidig fremtidssikrer husets funktion som et attraktivt kontorlandskab.

Transformationen af de 3.600 m² indebærer, at der skæres et lodret snit midt i bygningen, som giver plads til en markant atrium-trappe, som strækker sig fra det eksisterende parkeringsdæk til den fremtidige penthouse på 6. sal. Hermed opstår der visuel kontakt og lys mellem etagerne. Derudover omformes kontorlandskabet til større, åbne og mere imødekommende kontorområder med mødeceller, kaffeområder og indbyggede garderober.

Til den fremtidige penthouse etableres et nyt trappe- og elevatortårn for at skabe bedre adgang til den åbne kantine samt en stor tagterrasse på øverste etage med fantastisk udsigt over byen.

De eksisterende facader opgraderes med nye facader, der indpasser bygningen bedre i gadebilledet i et mere imødekommende og enkelt udtryk. Samtidig trækkes de nye facader længere frem i gadeforløbet.

Hovedgrebet i transformationen er at fjerne så lidt som muligt for at bygningen bliver velfungerende, fremtidssikret og æstetisk opgraderet. Ved at tilføre nye materialer i form af træ, rundede glashjørner tekstiler, grønne vægge og linoleum i flotte farver vil Åboulevarden 21 i fremtiden fremstå som en både behagelig, funktionel og æstetisk fængslende bygning. Samtidig vil bygningen fremstå med synlig begrønning set fra åen, når vi beplanter dels tagterrasse samt parkeringsdæk.