Den nye ved landsby ved Brunnshög kaldes Urban Village PLUS. Byen er løftet op fra gadeniveauet, som den fælles puls i byen, hvor der både er liv og privathed. Her er passager, stræder og pladser som henleder tanken og følelsen mod den tætte middelalderby, men også sydlandske by-typologier, hvor stræder og passager er kendte motiver som f.eks. i Venedig og de hvidkalkede homogene bygningsstrukturer i Grækenland. Balancen mellem middelalderbyens tæthed og åndehuller i form af små pladser, kombineres af moderne bekvemligheder, som sikrer at både det centrale Brunnshög og Urban Villages beboere oplever mangfoldigheden af tilbud som gevinster i hverdagen.

Begrebet mangfoldighed gennemsyrer Urban Village. Her skabes der pladser, der er de helt offentlige rum for uformelle møder og mindre pladser, der henvender sig mere til de boliger, der fint grupperer sig herom. Gradueringen er vigtig. Som i andre by-typologier er overraskelserne vigtige, at de rum vi bevæger os igennem ændrer karakter og status, giver gode oplevelser på vores vej hjem.
Mangfoldighed i sammensætninger af mennesker og forskellige bo-typer resulterer i en by i balance.

Alle aldre er repræsenteret, ung som gammel, syg som rask, svenskere og udlændinge. Urban Village tilbyder i konkurrenceforslaget 14 forskellige boligtyper i forskellige størrelser. Her er boliger for de studerende, for forskerne, familierne og singler eller par uden børn. Der er mere eller mindre variation i forskellighederne, og lejlighederne spænder fra 1-plansboliger til 3-plans byhuse, hvor der også er mulighed for at etablere hjemmekontor, galleri, atelier eller tegnestue i de nederste planer. Her skal alle kunne bo, også folk der er bevægelseshæmmede. Der er niveaufri adgang til alle boliger, hvilket opfylder både krav og komfort. Fordelene ved de 2-etagers boliger øverst i Urban Village er at der er rige muligheder for privathed – ude som inde. Udsigter er i høj kurs, og her i området får de i store mængder.

Sted

Lund, Sverige

Bygherre

Tornet AB, Malmø

Omfang

20.000 m²

Team

LOOP Architects og ONEN, Lars Frank Nielsen

Status

Konkurrence

År

2015

LOOP Architects_Urban Village +_skitse
LOOP Architects_Urban Village +_eksteriø
LOOP Architects_Urban Village +_interiør
LOOP Architects_Urban Village +_interiør2