Vadehavscenter

StedVester Vedsted, RibeBygherreEsbjerg Kommune og VadehavscentretOmfang1.000 m²TeamLOOP Architects, Praksis Arkitekter, Ingeniør'ne og Kristine JensenRolleArkitektStatus2. præmie i projektkonkurrenceÅr2015

Projektkonkurrence om udvidelse af det eksisterende Vadehavscenter. Forslaget fremhæves af dommerkomitéen for dets fine balance mellem at skabe helhed og give de nye bygninger deres egen identitet.

Projektet placerer sig imellem de eksisterende bygninger, der udgør Vadehavscenteret som det ser ud i dag. De allerede eksisterende funktioner opdateres i større eller mindre grad. Den eksisterende naturskole spiller eksempelvis på en ny rolle i det nye Vadehavscenter. Facaderne er åbnet mod gårdrummet med døre i alle muråbninger.

Dermed er det mulighed for at undervisningen flytter ud i gårdrummet i solskin, flytter ud mod lab’et, eller at man udefra kigger ind og kan følge med. Stemningen i undervisningslokalet er forbedret ved at ændre på spær-konstruktionen til saksespær og dermed opnå højere lofthøjde og bedre belysning af rummet. Facaderne mod den nye formidlingsbygning er ligeledes åbnet imod syd, således at det er muligt at etablere en forbindelse imellem de to rum.

Illustrationer: Praksis Arkitekter